Home Kamers De Kuiperhoeve Omgeving Contact

Omgeving

Giessen-Oudekerk

Het dorp Giessenburg is onderdeel van de gemeente Molenlanden, voorheen Giessenlanden. In 2019 fuseerden twintig gemeenten uit de Alblasserwaard en werd verdeeld in twee gebieden, Oostelijk en Westelijk. In elk gebied zijn er vakspecialisten die het aanspreekpunt zijn voor al uw vragen en ideeën.

Westelijk gebied
Voor het westelijke gebied zijn dit uw aanspreekpunten: Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Wijngaarden, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk.

Servicepunt (Gemeentehuis)
Giessenburg:
Kastanjeplein 4
3381 TL Giessenburg
(ingang gezondheidscentrum, binnen rechts)

Oostelijk gebied
Voor het oostelijke gebied zijn dit uw aanspreekpunten: Groot-Ammers, Nieuwpoort, Langerak, Goudriaan, Ottoland, Noordeloos, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Schelluinen.

Dorpsraad Giessen-Oudekerk

De dorpsraad Giessen-Oudekerk zet zich in voor de initiatieven en knelpunten op het gebied van de leefbaarheid in het dorp. In de dorpsraad zitten inwoners van het dorp.

Contactgegevens
E-mail: info@oudkerksbelang.nl  
Website: www.oudkerksbelang.nl 
Facebook: oudkerksbelang
Twitter: oudkerksbelang

Verbinder
Bernardine Bolwijn

Gebiedswethouder
Bram Visser

Kerken

• Hervormde gemeente van Giessen-Nieuwkerk en Neder-Slingeland
• Gereformeerde gemeente Giessenburg Maranatha Kerk
• Hervormde gemeente Giessen-Oudekerk en Peursum
• Vrije Evangelisatie Giessenburg (De Til)

Voor meer informatie, zie: https://www.giessenburg.nl/kerken.

Natuur

In de omgeving van Giessenburg kun je heerlijk fietsen en wandelen. De natuur in de Alblasserwaard is typisch Hollands. Veel weidegebied en dromerige paden langs weteringen, vaarten en sloten. De tiendwegen met de knotwilgen zijn karakteristiek voor dit gebied. Tijdens wandeltochten in de zomer kun je veel weide- en watervogels zien en soms kom je zelfs reeën tegen. In de winter is het gebied ook prachtig en kun je in plaats van wandelen als het vriest ook de bekende molentochten in de streek schaatsen.

Hiervoor zijn allerlei activiteiten georganiseerd, waarvoor je meer actuele info kunt vinden op de site van Giessenburg online.

Sport

Er zijn diverse sportverenigingen in Giessenburg en omgeving.
Er is een zwembad, een fitness sportschool, voetbal, tennis en hengelvereniging. Kijk op deze link voor meer info.

Winkels

In het centrum van het dorp zijn diverse winkels gevestigd, zoals de AH supermarkt, cafetaria, restaurants, drogisterij, cadeau / interieurshops, boekenwinkel, slager, bakker en bloemenwinkels, fietsen en gereedschapswinkel. Even verderop is langs de Giessen De Graanbuurt gevestigd, een winkelcentrum in landelijke sfeer waar je echt een dagje uit bent.

Medische zorg

Voor alle zorg en medische vragen kun je terecht bij het Gezondheidscentrum Giessenburg. Er is onder andere een huisartsenpost, een tandarts, een fysiopraktijk, een psychologen en verloskundige praktijk.

Voor meer info, kijk op deze link.

Gezondheidscentrum Giessenburg.
Kastanjeplein 8
3381 LT Giessenburg