Home Kamers De Kuiperhoeve Omgeving Contact

De Kuiperhoeve

Over de Kuiperhoeve

Ruimte en vrij ademen! Op de 12e eeuwse woonheuvel langs het kronkelende veenriviertje de ´Giessen´ verrees na een felle brand in maart 2005, deze authentieke ´Kuiperhoeve´ letterlijk uit de as. De herbouwde boerderij verraadt de rijke cultuur van weleer en is in de oude bouwstijl herbouwd. De diverse kamers verschillen in prijs en hebben karakteristieke sfeerelementen, een voorrecht om in te wonen. Giessen-Oudekerk is vermoedelijk rond de dertiende eeuw ontstaan; in de veertiende eeuw werden er al jaarmarkten gehouden. De gotische kerk met de grote vierkante Lieve-Vrouwetoren is vijftiende-eeuws en is nog altijd beeldbepalend. In de directe omgeving is genoeg te beleven. De naam De Kuiperhoeve is vernoemd naar de familie ‘De Kuiper’ die hier eeuwen lang hebben geboerd en gewoond.

Gemeenschappelijke ruimtes

Als je een kamer huurt met gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, dan gaat het over twee badkamers, vijf toiletten en twee keukens die je met niet meer dan acht personen deelt. Het huis is verdeeld in het ‘Voorhuis’ en ‘Middenhuis’. Als je het voorhuis binnenkomt bevind je je in een ruime hal met aangrenzend een gezellige woonkeuken, voorzien van kookplaat, koelkasten, magnetron en oven. Via de mooie klassiek houten trap kom je op een ruime overloop aangrenzend aan een badkamer, een separate toilet, een ruimte met wasmachine en droger en een doorgang naar het middenhuis.

Hier bevindt zich ook toiletten en een badkamer op een ruime overloop met een trap naar het appartement op de derde verdieping, en een trap naar beneden waar een tweede keuken is, voorzien van kookplaat, koelkasten, magnetron en oven. Ook hier is weer een toilet en een ruimte met wasmachine en droger, en deur naar buiten waar je een ruime overkapping vindt om fietsen te stallen en een aangrenzend terras.

Parkeren
Als je een auto hebt, is het toegestaan deze te parkeren op de door de verhuurder toegewezen plek (dit geeft overigens geen recht op een parkeerplaats).

De keuken

De hal

Middenhuis

Klik op een foto om deze te vergroten.

De Kunstkapel

In het souterrain van De Kuiperhoeve bevindt zich een ruimte waar activiteiten plaatsvinden die mensen onderling verbinden.
Allerlei uitingsvormen op het gebied van kunst, cultuur en religie.

De Kunstkapel is een verbindingsruimte waar mensen maken, uiten en beleven. Een plaats van rust, creativiteit, kunst en theater, zingeving en geloofsbeleving.

Interesse in De Kuiperhoeve?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!